cranio sacraal therapie

Ik verwijs graag naar de site: https://www.hipposofia.education/wat-is-cranio-sacraal-therapie.html

Daar staat:

“Cranio sacraal therapie is een holistische behandelmethode die voortkomt uit de osteopathie.
De Amerikaanse osteopaat W.G. Sutherland ontdekte het grote belang van het cranio-sacrale systeem in het menselijk lichaam. Hij is dan ook verantwoordelijk voor de meeste technieken, zoals die tegenwoordig gebruikt worden. Rond 1940 startte onderwijs in de methode. Maar pas na 1985 vond er een explosieve groei plaats dankzij het werk van Dr. J. Upledger.

Door opvallende resultaten en nieuwe technieken heeft cranio zich ontwikkeld tot een zelfstandige therapie. De laatste jaren wordt, met name in Amerika, wetenschappelijk onderzoek verricht om de erkenning van deze therapie binnen de gezondheidszorg te ondersteunen.

Deze holistische behandelwijze is geschikt voor zowel zieke als gezonde mensen en dieren. Niet alleen wordt het oorspronkelijke natuurlijke evenwicht hersteld en versterkt, maar ook het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt optimaal actief. Het immuunsysteem wordt weer helemaal alert. Met cranio maken we gebruik van de enorme intelligentie van het lichaam, die veel verder gaat dan de intelligentie (IQ) van ons denken.

De hersenen van mens en paard zijn opvallend gelijk in hun anatomie. Door de andere vorm van het hoofd zijn de hersenen van de mens naar verhouding aanmerkelijk groter dan die van paarden.”

Ik heb het eerste jaar van Hippossofia met lof afgerond en ben daarna doorgegaan bij Paard Natuurlijk.

Ik verwijs graag naar de site: https://praktijknatuurlijk.nl/inhoud-opleiding

Bij die opleiding heb ik ook het examen gedaan.

Een craniobehandeling voor uw paard kost 85 euro per behandeling excl. reiskosten

Zelf ben ik al gauw ook ruiters gaan behandelen. Immers aan de buitenkant kun je niet goed zien wat er gebeurd, maar als je het ervaart kun je, als mens zijnde, mij duidelijk vertellen wat er is veranderd. Dit was zo bijzonder krachtig dat ik al snel een praktijk voor mensen heb opgebouwd.

Wil jij ook eens ervaren wat dit voor jou kan betekenen? Wees welkom…