Mooie verhalen over mijn praktijk

Het krachtige effect van behandelingen

Vandaag weer een van mijn vaste klanten behandeld. Ze bedankte me aan het eind voor de mooie reis. Wat een mooie verwoording. Dat was het inderdaad. Ik behandel haar nu sinds twee jaar. Zij heeft vanaf haar jeugd allerlei problemen met haar gezondheid. Jeugdreuma, bloedsomloopproblemen waardoor haar been er bijna in het ziekenhuis is afgehaald… Eigenlijk te veel om op te noemen.

Ik had haar nu al drie maanden niet behandeld. Normaliter komt ze elke twee weken. Toen ze binnenkwam zag ze er eigenlijk best wel goed uit. En ze gaf ook aan dat het inderdaad best wel goed met haar gaat omdat ze zoveel heeft aan alle behandelingen.

Sinds ik haar ben gaan behandelen loopt ze stabieler en haar ogen stralen inmiddels. Waar ze vroeger depressief werd door de omvang van haar beperkingen en de vele ziekenhuisbezoeken, zie ik haar nu jonger worden en steeds meer energie hebben. 

Ook haar echtgenoot geeft aan dat een bezoek aan mij maakt dat ze dagen lang meer kan, beter slaapt en zich lekker voelt. Wat bijzonder dat werken met energie dit gevolg kan hebben.

Nu het beter met haar gaat zijn we samen op een steeds dieper niveau alle blokkades aan het opruimen. Doordat zij actief mee kijkt wat er ligt onder wat we samen ervaren, groeit ze in haar eigen vermogen om dit ook zonder mij te doen. Ze geeft aan dat ze nu regelmatig zichzelf kan verbinden met de bron, haar eigen diepste kern, waardoor ze zichzelf ook kan opladen. Ze ervaart dit als enorm krachtig en wil graag zichzelf nog meer ontwikkelen. Wat fijn dat ik dit werk mag doen.

Mei 2022

De verhuizing van mijn merrie

Toen mijn paard in 2019 verhuisde van stal en geintroduceerd werd in de kudde was er een spaanse ruin, die haar telkens heel fel benaderde en in haar rug greep. Alle betrokken mensen waren aanwezig en deden hun best rust tussen hen twee te brengen. Dit lukte eigenlijk niet. Er was wel voldoende ruimte voor beide paarden om afstand te houden en dus voor mijn paard om veilig te zijn. Toch had ik aan het einde van die dag toen ik naar huis ging zorgen of dit wel zou werken. Thuis aangekomen bleef ik even in de auto zitten. Ik dacht laat ik eens op afstand contact maken met de spaanse ruin. Dit lukte vrij direct. Hij was in zijn communicatie terughoudend en gaf direct aan dat hij geen behoefte had aan nieuwe paarden in de kudde. Ik was er even stil van… Wat doe je in zo’n geval? Mijn merrie moet op afstand dit gevoeld hebben. Ze kwam direct door op een emotionele wijze en had het niet tegen mij maar tegen de spaanse ruin. Ze had de eerste dagen in een aparte wei gestaan en s’nachts in een box naast hem. Ze zei: Jij bent de laatste van wie ik had verwacht dat ik niet welkom ben. We zijn allebei buitenbeentjes (zij was ijslander en hij een spaanse ruin in een kudde van warmbloeden en een fries groot paard). Ik had gedacht dat jij zou begrijpen dat wij elkaar juist moeten steunen. Ze klonk gevoelig en kwetsbaar. Hij was na haar woorden dan ook stil. Ik kreeg de indruk dat dit hem had geraakt. Na enige momenten gaf hij aan: Ik bedoelde het ook niet verkeerd, maar ik heb niet veel vertrouwen in nieuwe paarden. Ik ben te vaak degene geweest die werd weggejaagd. Dat wil ik niet meer…. Ik voelde mijn merrie verzachten en hem in haar gevoel benaderen. Ze gaf aan je hoeft niet bang te zijn voor mij. Wow wat mooi dat dit contact zich afspeelde in mijn bewustzijn… Ik werd er warm van.

Het mooiste was dat de aanvallen van het spaanse paard daarna niet meer zijn voorgekomen. Van het ene op het andere moment over…. of kwam het door dit contact? Voor mij voelde dat zo…. mijn stalgenoten vonden het wonderlijk. In eerdere inscharingen was dit gedrag dagen doorgegaan en langzaam minder geworden. Ik heb vervolgens de spaanse ruin een cranio-sacraal therapie behandeling mogen geven.

de spaanse ruin

De band tussen dieren en hun mens

Ik werd in 2021 op een morgen benaderd door een goede vriendin met een verzoek om te spreken met een van de katten van haar moeder die recent was overleden. Haar moeder had vier katten en was onverwacht onwel geworden op stal en nooit meer thuis gekomen. Deze kat hing inmiddels s’ nachts in de luxaflex en dat maakte dat haar kinderen, die na haar overlijden in haar woning waren gaan wonen, geen nachtrust meer kregen. Ik maakte contact en het bleek dat de betreffende kat volledig overstuur was door het niet meer terugkomen van zijn bazinnetje. Eerst heb ik hem laten vertellen wat hij voelde en toen hij wat rustiger werd heb ik hem uitgelegd wat er aan de hand was. Zijn verdriet was tastbaar toen hij dit hoorde. Hij was zo aan haar gehecht! Ik vroeg me af hoe ik deze kat kon helpen. Het is ook onvoorstelbaar. Jouw bazinnetje geeft je een aai en zegt tot straks…. En vervolgens vult het huis zich met andere mensen, die allemaal heel veel emoties hebben. Niemand die jou uitlegt wat er is gebeurd. En voor jou schijnt de zon als je bij jou bazinnetje bent… En ze komt dag na dag niet meer thuis… Ik werd er stil van.

Bewustzijn van mens en dier eindigt niet bij de dood. Maar dat betekent niet dat degene die achter blijft dat altijd kan ervaren. Of dat nu een mens of een dier is. Dat maakt niet zoveel uit. We lijken in onze emoties echt veel op elkaar. Het enige dat ik kon bedenken was het bewustzijn van zijn bazinnetje uitnodigen zich bij ons te voegen in het gesprek. En tot mijn grote blijdschap gebeurde dat!! Ik mocht getuige zijn van een uitwisseling van liefde tussen kat en overleden mens. Ze gaf aan dat ze het ook niet zo had gewild.. Het was haar overkomen. Ik heb op haar verzoek de andere katten er ook bij gehaald. Ik had 2 jaar terug al eens op haar verzoek met al haar katten gesproken, dus ik kon iedereen bereiken. Wat een verrijking was die ervaring. En het was heel leuk om te ervaren hoe verschillend de katten waren en hoe verschillend het contact ook was tussen haar en de katten. Net als in het fysieke leven!

De volgende morgen kreeg ik te horen dat de kat niet meer in de luxaflex had gehangen. Dat heeft hij ook nooit meer gedaan. Wel heeft hij haar dochter opgezocht toen hij eenzaam was en zijn bazinnetje miste. Ik kreeg zomaar een foto van haar met hem op zijn bed. Wat fijn dat je een dier op die manier mag helpen.

Deze kat lijkt op degene die ik mocht helpen…

Het nut van een diergesprek bij een operatie

Op 1 maart 2022 is mijn teefje Fleurtje geopereerd aan een liesbreuk. De dierenarts gaf aan dat er maar weinig hecht materiaal voorhanden was. Daarom had hij de spier vast gezet aan vetweefsel in de buik en de lies. Dit betekenen dat de hechtingen uiterst kwetsbaar waren. Hij zei we kunnen het proberen, maar het hangt helemaal af van hoe jouw teefje zich gedraagt of dit gaat lukken. Anders moet ik haar nogmaals opereren en er een netje inzetten.

Het was werkelijk prachtig om uit de eerste hand te mogen ervaren hoe in een tijdsverloop van bijna twee maanden mijn teefje dat werkelijk deed wat ik haar vroeg. Zo mooi om te zien dat dier gesprekken maken dat jouw dier snapt waarom bepaald gedrag niet kan en hoe bijzonder is het dat jouw dier dan volledig meewerkt. Prachtig! Wil je dit ook ervaren, vraag een gesprek aan…