Vuurwerkconsulten

Oud en nieuw is net voorbij. Wat was er weer een hoop vuurwerk. Ik hoorde dat de pensions volzitten omdat mensen het niet aankunnen de angst bij hun dier te zien. Maar wat als er een andere weg was?

Ik heb van Renate Weemhof cursus gehad om dieren te helpen met hun vuurwerkangst. Haar site heet www.communicaid.nl. Mijn teefje Fleurtje was bang voor vuurwerk dus Renate had haar twee jaar geleden geholpen deze angst de baas te worden. Zo had ik zelf ervaren hoe fijn het is als er een ander op afstand jouw dier kan helpen met zijn of haar emoties. Hoe anders werd de decembermaand daardoor. Omdat ik heel veel diergesprekken voer in mijn dagelijks leven en ik in 2021 was afgekeurd voor mijn werk als advocaat door een fysieke beperking, heb ik ervoor gekozen om deze dienst als zzper te gaan aanbieden aan anderen dan alleen mijn vriendenkring.

Om mijn dienstverlening goed te kunnen blijven doen, je moet immers steeds opnieuw jezelf leegmaken om de verhalen en de emoties van het dier goed te kunnen ontvangen, ben ik bij Symone Ottenvangers weer een opleiding gaan volgen. Komend jaar zal ik de jaaropleiding van jaar 2 bij haar volgen.

Toen ik hoorde dat ook Renate Weemhof een gevorderdencursus ging geven heb ik daar ook aan meegedaan. We hebben 2 consulten gedaan van weggelopen dieren. Een van de twee dieren was nog een paar dagen voor de cursus gespot. Ik heb gekeken welke plek dat was en ik zag dichtbij 2 campings. Aan deze hond, die al 10 weken zoek was, heb ik toen gevraagd of hij wel eens op een camping kwam. Ja gaf hij aan daar vind ik soms eten. De organisatie die aan Renate de twee honden had opgegeven heeft de bewakingsbeelden van de 2 campings opgevraagd en zowaar hem gevonden op beeld. Ze hebben een vangkooi neergezet en twee dagen later was hij terecht! Ook leerde Renate ons hoe je vuurwerkconsulten kon geven.

Daarom heb ik in december 2022 voor het eerst dieren zelf geholpen met hun vuurwerkangst. De resultaten mogen er zijn. De baasjes zijn allemaal